Vi inviterer alle aktører, partner eller ej, til vores Årsmøde i Bælgfrugtspartnerskabet.
Vi vil præsentere partnerskabets resultater i det første år, befolkningsundersøgelsen, samt skabe rum for debat og dialog om flere bælgfrugter på danskernes tallerken.
Program
Årsmøde 5. februar 2025 12.30-16.30, Fællessalen Christiansborg
Moderator: Laura McWilliam Hoffmann, Udviklingsdirektør, Frej
12:30-12:45 Velkomst og et kig på partnerskabets første år og hvad vi kigger frem imod
-Laura McWilliam Hoffmann, Udviklingsdirektør, Frej
12:45-13:05 Vi tager pulsen på danskernes forhold til bælgfrugter: Ny befolkningsundersøgelse
Vi har spurgt forbrugerne om deres holdning og brug af bælgfrugter og glæder os til at præsentere en helt ny undersøgelse og sætte lys på udfordringerne og mulighederne.
-Christina Tønner Jensen, Projektleder, Bælgfrugtspartnerskabet
13:05-13:15 Tale v. dagens medvært Ida Auken, Socialdemokratiet
13:15-14:00 Erfaringer og målsætninger: 5 partnere deler deres rejse mod flere bælgfrugter i danskernes kost
Oplev 5 inspirerende partnere, der deler deres passion, visioner og praktiske erfaringer i arbejdet med at få flere bælgfrugter på danskernes tallerkener. Hør om deres mål, handlingsplaner og de værdifulde læringer, de har gjort undervejs.
-Jonas Astrup, Udviklings- og innovationschef, Meyers Madhus
-Mette Bøgebjerg Jørgensen, Foreningschef, Hello Kitchen
-Mathias Pedersen, Direktør, Bælgkompagniet
-Sune Olsen, Salgschef, MATR
-Nina la Cour, Projektleder CSR, Lidl
14:00-14:30 Pause med bælgsnacks
Mød udvalgte partnere, som står klar med deres bidrag til at lokke flere bælgfrugter i danskerne.
14:30-14:45 Tale v. Jacob Jensen, Minister for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri
14.45-16.30 Debat og dialog: Offentlige indkøb som motor for efterspørgslen af bælgfrugter?
Hver dag serverer det offentlige mere end én million måltider – en unik mulighed for at integrere flere bælgfrugter i danskernes kost. Hvordan udnytter vi dette potentiale? Hvad er benspændet? Vi udforsker udfordringerne og løsningerne i 3 paneldebatter:
14:45-15:20 Hvordan får vi kostrådene og bælgfrugter ind i offentlige køkkener som løftestang til en sundere og mere klimavenlig kost?
Panel:
- Bente Kramer Møller, Projektleder Klimapolitisk Fødevarestrategi, Aarhus Kommune
- Malte Sejer Sørensen, Food Development & Sustainability Specialist, ISS Danmark
- Michael Allerup, Næstformand og talsperson for bæredygtighed, Kost og Ernærningsforbundet, Enhedschef, Bispebjerg og Frederiksberg Hospital
- Nanna Kiy, Chefkonsulent for Bæredygtig mad og Sundhed, Fødevarestyrelsen
15:20-15:55 Kokkeeleverne skal stå i spidsen for en grøn madrevolution - hvilke benspænd er der lige nu?
Panel
- Michael Jørgensen, Uddannelseskonsulent, 3F
- Rasmus Rasmussen, Head of Sustainable Gastronomy, Comwell Hotels
- Christian Fentz, Gastronomisk udvikler, Hotel- og Restaurantskolen
- Liv Haubjerg Mann Nielsen, Elev på Grøn Madhåndværkeruddannelsen, Hotel- og Restaurantskolen, samt i lære på Løgumkloster Højskole
15:55-16:30 Hvad skal vi gøre for at kostrådene bliver en del af politiske indsatser fx. som offentlige måltider.
Panel
- Carl Valentin, MF, Fødevareordfører, SF
- Franciska Rosenkilde, Politisk leder for Alternativet
- Anastasia Milthers, Landsforperson for Radikal Ungdom
16.30 Tak for i dag!