WORKSHOP hos SEGES Innovation
Hvordan kan vi øge værdien af fordele ved bælgplanter i dansk landbrug og fødevaresystemer?
Bælgplanter er en vigtig del af en sund kost og et sundt miljø, men dyrkning og forbrug af bælgplanter er stadig meget lavt i Europa.
Deltag i SEGES Innovations workshop der handler om at undersøge, hvad de vigtigste miljømæssige, økonomiske og/eller samfundsmæssige fordele er ved bælgplanter, og hvordan værdien af disse fordele kan øges i fødevaresystemer og samfundet.
Workshoppen afholdes som en del af projektet LegumES. Projektet er finansieret fra EU’s Horizon Europe-program. Læs om projektet her.
Resultaterne af workshoppen skal bruges til at belyse fordele ved bælgplanter i hele forsyningskæden, og hvordan de kan værdisættes i nuværende og fremtidige fødevaresystemer. Resultaterne vil blive kommunikeret bredt for at informere om arbejdet inden for politik, fødevareindustrier og forskning.
Tilmeld dig ved at sende en mail til Eva Bräuner Sørensen, Specialkonsulent, SEGES Innovation senest 10. marts.
PROGRAM:
09:30: Ankomst og kaffe
10:00: Velkomst og introduktion til projektet og workshoppen
10:15: Oplæg om sensoriske evalueringer foretaget i projektet ”Klimavenlig produktion af plantebaserede fødevarer af danske ærter”
10:30: Aktivitet 1: Identificere og prioritere fordele ved bælgplanter igennem forsyningskæden
11:15: Aktivitet 2: Værdisætning af bælgplanter igennem forsyningskæden. Hvor ligger bælgplanters
styrker, svagheder, muligheder og trusler (SWOT-analyse)
12:00: Frokost
13:00: Aktivitet 3: Vurdere betydning og sandsynligheder for de identificerede muligheder og trusler
14:00: Kaffe og kage
14:30: Opsummering og næste skridt
15:00: Tak for i dag